«Альянс» приєднався до міжнародного туристичного проекту ALECTOR

Представники Донецької громадської організації «Альянс» 2-6 червня 2014 р. взяли участь у партнерській зустрічі проекту ALECTOR, що відбулася у м. Драма (Греція). Під час навчального візиту були отримані знання щодо практичної площини реалізації програми у 2014-2016 рр.

Проект ALECTOR здійснюється в межах партнерства країн басейну Чорного моря. До співпраці залучені сім країн: Греція, Турція, Болгарія, Румунія, Грузія, Україна, Молдова.

Мета ініціативи – налагодження мережевого багаторівневого співробітництва заради підвищення якості стандартів туризму у сфері збереження культурної та історичної спадщини, відкриття та розробка нових концептуальних маршрутів.

На думку авторів проекту, такі кроки більш повно розкриють туристичний потенціал країн Чорноморського басейну та окремих регіонів. Так, навіть країни-учасниці, які здобули певних успіхів у галузі туризму, мають реальні можливості для розширення переліку привабливих об’єктів.

Родзинкою нових маршрутів стане їх концептуальність, об’єднаність ідеєю та міцний зв’язок з історичною, культурної спадщиною місцевості. Пілотні проекти мають враховувати цілу низку переваг запропонованого маршруту, зокрема доступність для туристів, значущість об’єктів. Не останню роль гратиме оригінальність подачі – розробники мають винайти дійсно цікаві та нетривіальні факти, пов’язані з історичними подіями, засвоєнням територій, формуванням етнокультурних традицій.

Донецька громадська організація «Альянс» отримала право представляти Україну у проекті ALECTOR. Під час навчального візиту Президент ДГО «Альянс» Світлана Закревська презентувала організацію та розповіла про основні здобутки провідної НУО Донеччини, яка має практичний досвід реалізації проектів різної спрямованості.

«Участь у проекті ALECTOR – важлива подія у діяльності ДГО “Альянс”. Реалізацію програми ми розпочинаємо у важких умовах дестабілізації та військових дій в Донбасі. Втім, упевнені, що розробка та презентація туристичного маршруту допоможуть побачити Схід Україні інакшим – регіоном з історією, аутентичними культурними традиціями та гідною історичною спадщиною», – наголосила пані Закревська.

Також у межах проекту «Альянс» працюватиме з волонтерами, які матимуть змогу взяти участь у навчанні з засад спадкового туризму та приєднатися до розробки практичної частини програми. Окремий напрямок діяльності – створення та підтримка спеціального веб-ресурсу для волонтерів з країн-учасниць, які матимуть змогу оперативно обмінюватися інформацією, в тому числі, аудіовізуальною, обговорювати нагальні питання, дискутувати по практичних аспектах реалізації проекту.

Крім того, серед завдань – створення активного експертного середовища з питань розвитку туризму в регіоні, збереження культурної та історичної спадщини, проведення навчальних заходів, організація дискусій та подій за участю ЗМІ. Діяльність за проектом ALECTOR запланована до 2016 р.

Author: